A 13 éves Nelly éppen egy buszmegállóban megölelte két barátnőjét, amikor az egyenruhások lecsaptak rá.

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott szabályokat sértette meg egy Düsseldorfban élő 13 éves lány, aki a bűnéért 153 eurós, azaz mintegy 55 ezer forintos bírságot kapott. A hír eddig még talán nem is lenne olyan nagy szám, de amikor az ember elolvassa a bűn tényét, akkor hátrahőkölhet egy kicsit.

A 13 éves Nellyt ugyanis egy buszmegállóban érték tetten a rend őrei, miközben éppen a barátnőitől próbált elbúcsúzni. a szabálysértést azzal idézte elő, hogy nem csak távolságtartóan integetett a barátnőinek, hanem meg is ölelte őket. Ejnye!

A kislány Németország legolvasottabb napilapjának, a Bildnek nyilatkozott. Nelly elmondta, hogy nemcsak őt, hanem a két „bűntársát” is pénzbüntetésre ítélték. A német napilap a hír hallatán levélben kereste meg a város önkormányzatát, amiben több kérdést is feltettek. A hivatalos válasz sokakat meglepett. Az önkormányzat ugyanis közölte, hogy a bírságot visszafogják vonni, mivel a lány még nem töltötte be a 14. életévét, így nem is büntethető. A levelet író tisztviselő azzal mentegette kollégáit, hogy annyi adminisztrációs munka nehezedik rájuk az elmúlt egy évben, hogy sajnos az ilyen hibák becsúsznak.

Nelly tehát szerencsésen megúszta az esetet, a két barátnőjének azonban fizetnie kell, mivel ők már nem voltak kiskorúak. Az ember elgondolkodik azon, hogy vajon másfél évvel ezelőtt, amikor még nem is hallottunk a koronavírusról, mit szóltunk volna egy ehhez hasonló hírhez?! „55 ezres büntetés kapott a tinédzser, aki megölelte barátnőit” – minden bizonnyal álhírt sejtettünk volna a háttérben…

https://ripost.hu/politik/kulfold/penzbirsag-kiskoru-atoleles-2819589/?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator