A fiatal férfi közel két éven át mindennap lement szemetet szedni a mellette lévő parkba, míg sikerült teljesen kitakarítania.

Egy fiatal természetvédő 589 egybefüggő napot töltött azzal, hogy összeszedje a szemetet Los Angeles egyik népszerű kirándulóhelyén.

A húszéves Edgar McGregor eldöntötte, hogy akár egymaga hajlandó belevágni az Eaton-kanyon területének megtisztításába. A focipálya nagyságú részen elképesztő mennyiségű szemét halmozódott fel az idők folyamán.

A kép az Eaton kanyon egyik részlete.

Egyedül a szemét ellen

2019 májusán vágott bele az akcióba. Mindennap lement a parkba, hogy lehetőleg az összes szemetet felszedje, amit csak lát, napi szinten legalább két nagy vödörnyi szeméttől szabadította meg a területet. És most, közel két év után kijelentheti, hogy a népszerű kirándulóhely 100%-ban szemétmentes. Még egy videót is megosztott Twitter-oldalán, amivel szerette volna motiválni embertársait hasonló akciókra. Elmondta, hogy a térségre a járvány előtt 600 ezer látogató érkezett naponta, amiből lehet következteti a szemét mértékére.

2019 májusában elhatároztam, hogy fogok két nagy vödröt, és mindennap lemegyek szemetet szedni, legyen tűzforróság, vagy égből hulló pernye, vagy szakadó eső, nem érdekel. Mindennap legalább egy órát töltöttem a parkban takarítással. 

A megosztott videóját több százezren kedvelték, és több ezren újraosztották. Még Greta Thunberg is gratulált neki. Edgar McGregor kijelentette, hogy a jövőben sem fog felhagyni ténykedésével, heti két-három alkalommal ellenőrzi majd a területet egészen a koronavírus végéig, attól függően, mennyi új szemetet talál.

Amikor vége lesz a Covid-járványnak, egyre több turista fog megjelenni a parkban, noha ez egy természetvédelmi övezet, ahol limitálják a látogatók számát. 

Addig pedig a környező parkokat is átnézi, ahol feltételezései szerint még mindig elég komoly a szeméthelyzet. Még az LA County Parksnak is szólt, hogy vegyenek fel átmeneti segédeket, akikkel kitakaríthatják a parkokat.

https://femina.hu/terasz/szemetszedes-egyedul/