A tegnapi napon kinyitottak a teraszok és amennyiben elérjük a 4 millió beoltottat, nyithatnak a szállodák, mozik, színházak is. 

A szombati nap nagy nap volt Magyarország életében: újra megnyitottak a teraszok, a nap is gyönyörűen sütött, így nem csoda, hogy elárasztották az emberek a kiülős helyeket. Hamarosan nyithatnak a mozik, színházak, szállodák is, de vajon mikor bulizhatunk újra egy fesztiválon? Erről beszélgetett a Blikk riportere Lobenwein Norberttel, az ismert fesztiválszervezővel.

Lobenwein Norbert elmondta, bár pár hete még maga se hitte volna, most már bizakodó azon a téren, hogy hamarosan talán beindulhatnak a koncertek és rendezvények is.

Nem gondoltam volna, hogy hihetünk még idén nyáron fesztiválban, de egyeztetve szintén rengeteg szervezőtárssal (…) mindenki úgy van vele, hogy bármikor készen állnak a nyitásra sok fesztivál esetében” – nyilatkozta a fesztiválszervező, aki szerint a Sziget fesztivál megtartására továbbra sincs túl nagy esély, viszont a balatoni fesztiválokra igen. Norbert azt is elmondta, hogy bár a szakmában sokan ellenzik, ő támogatná azt, hogy védettségi igazolványhoz legyen kötve ezeknek az eseményeknek a látogatása.

Nyilván van egy olyan korosztály, ami eleve nem tud még részt venni a programban, de azt gondolom, hogy ez a része meg lesz oldva” – tette hozzá.

https://www.life.hu/hirek/20210425-a-fesztivalszervezo-elmondta-bizakodhatunk-a-nyitasban-a-koncertek-es-rendezvenyek-eseteben-is.html