Szakvezetéses erdei sétákkal, klasszikus és népzenei koncertekkel is várják az érdeklődőket július 3. és 11. között a Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napokon.

A rendezvénynek július 3-án Szurdokpüspöki, 4-én Tar, 5-én Salgótarján-Eresztvény, 6-án Gyöngyös-Sástó, 7-én Abasár, 8-án Ágasvár, 9-én Pásztó-Mátrakeresztes, 10-én Gyöngyöspata, 11-én Gyöngyöstarján ad otthont – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az erdei koncertek fellépői között szerepel mások mellett a Budafoki Dohnányi Zenekar, a Duna Szimfonikus Zenekar, az Egri Szimfonikus Zenekar, a Monarchia Szimfonikus Zenekar, a Corpus Harsona Quartett, az In Medias Brass, a Kecskemét Brass, az Anima Vonósnégyes, Horgas Eszter, Palya Bea, Boros Misi, Csík János, Szokolay Dongó Balázs, Szabó Balázs, a Magyar Állami Népi Együttes, a Muzsikás Együttes, a Misztrál Együttes, a Talamba Ütőegyüttes és a Hot Jazz Band.

Az erdészeti és természetvédelmi szakemberek vezetésével zajló erdei sétákon nemcsak különleges erdei értékekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők, hanem ráhangolódhatnak a klasszikus zenei és a népzenei erdei koncertekre.

Nem marad el az erdei sport, a zenei és kézműves gyermekprogramok, a helyi termelők bemutatkozása, a fenntartható gazdálkodás példák bemutatása sem. A résztvevőknek alkalma lesz a vendéglátó település, a helyi közösség megismerésére, hiszen a Muzsikál az erdő minden nap más-más ökoturisztikai szempontból is kiemelt helyszínen jelentkezik, ezzel is népszerűsítve a vidék, az erdő, a természetvédelem értékeit.

A Muzsikál az erdő három kategóriában – fotó, irodalom és gyermekrajz – hirdetett pályázatokat, amelyekre több száz munka érkezett. A fotópályázat kiállítása és eredményhirdetése Szurdokpüspökiben lesz, az irodalmi pályázat eredményhirdetését Gyöngyöstarján-Fajzatpusztán tartják.

Forrás: MTI