Az orosz Nyikolaj Grjazin, Konsztantin Alekszandrov kettős nyerte a Mercarius rali országos bajnokság idei szezonjának első futamát, a vasárnapi Boldogkő-ralit.

A Boldogkőváralján és környékén rendezett versenyen az utolsó szakasz előtt még a világbajnokság WRC2-es kategóriájában címvédő Mads Östberg, Torstein Eriksen norvég duó állt az élen a Citroënnel, azonban a kilencedik gyorsaságin ők defektet kaptak, így csak ötödikként zártak.
A győzelem így a Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyző oroszoké lett, akiknek a zárószakasz előtt kicsivel több mint 15 másodperc volt a lemaradásuk Östbergékkel szemben.


A majdnem 125 kilométeres versenytáv végén az abszolútban címvédő Hadik András, Kertész Krisztián páros végzett a második helyen a Ford Fiestával, az ő hátrányuk 40.5 másodperc volt Grjazinékhoz képest.
Az idénynyitón Turán Frigyes és Bagaméri László, a Shell Helix Ultra csapatának kettőse lett a harmadik, és végül 3.5 másodperc különbséggel Östbergék előtt zárt negyedikként a Csomós Miklós, Nagy Attila duó is.
A rali ob idei második futamát, az Eger-ralit május 14-16-án rendezik.

Végeredmény, Boldogkő-rali (9 gyorsasági szakasz, 124,95 km, az élmezőny):

  1. Nyikolaj Grjazin, Konsztantin Alekszandrov (orosz, Volkswagen Polo GTI R5) 57:56.9 perc
  2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 40.5 másodperc hátrány
  3. Turán Frigyes, Bagaméri László (Volkswagen Polo R5) 48.7 mp h.
  4. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia R5) 1:34.3 perc h.
  5. Mads Östberg, Torstein Eriksen (Citroën C3 Rally2) 1:37.8 p h.

Forrás: MTI