Az Invitech bővítette az országban legmodernebb adatközpontját. A társaság kőbányai datacenterében, a DC10-ben adott át új termeket, melyekben mintegy 10 000 új szerver helyezhető el – tájékoztatta az infokommunikációs társaság csütörtökön az MTI-t.

Magyarországon kizárólag ebben a létesítményben találhatóak TIERIII-as minősítésű géptermek, azaz a nemzetközileg elfogadott követelményrendszer szerint, Magyarországon ebben az adatközpontban garantálható a legmagasabb szintű minősített biztonság – tették hozzá a közleményben.
Kis Albert, az Invitech infrastruktúra és társszolgáltatói vezérigazgató-helyettese a bővítéssel kapcsolatban megjegyezte: „Magyarországon ez az adatközpont rendelkezik a legmagasabb szintű minősítéssel, mind az információbiztonság, mind pedig a rendelkezésre állás tekintetében világszínvonalat nyújtunk”.


A társaság 5 adatközponttal rendelkezik, ebből 4 Budapesten, egy pedig vidéken van, immár mintegy 4000 négyzetméternyi alapterületen, hogy a cég ügyfelei, a belföldi és nemzetközi távközlési- és tartalomszolgáltatók évről évre nagyobb számítási kapacitásokat tudjanak használni, szervereiket elhelyezzék, az itt található infrastruktúrára alapozva felhőalapú technológiákat, IT-biztonsági szolgáltatásokat, vagy tartalékkapacitásokat vegyenek igénybe.


Az Invitech több mint 6000 vállalati és nagykereskedelmi ügyfelének nyújt szolgáltatásokat. Portfóliójába szélessávú üzleti internet, adatközponti és felhő megoldások, valamint hang- és IT-szolgáltatások tartoznak. Az Invitech infrastruktúráját 10 450 kilométer optikai hálózat, 6500 hálózatba kötött épület, és a mintegy 4000 négyzetméternyi adatközpont alkotja. A vállalat 23 000 végfelhasználó IT-eszközeit üzemelteti.

Forrás: MTI