A világ egyik legismertebb fesztiváljának szervezői május 22-én különleges streamkoncerttel jelentkeznek a Glastonbury kultikus helyszíneiről.

A koronavírus-járvány miatt idén már másodszor kellett lemondani a Glastonbury Fesztivált. A szervezők azonban úgy döntöttek, hogy a történetük során először exkluzív közvetítéssel lehetővé teszik, hogy ha virtuálisan is, de a zenerajongók világszerte átélhessék a Live At Worthy Farm nevű fesztiválélményt.

A megszakítás nélküli öt-hat órás koncerten a fellépők – a Coldplay, Damon Albarn, a HAIM, az IDLES, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, Wolf Alice és DJ Honey Dijon – mellett a természeti környezet is fontos szerepet kap.

„Olyan lesz, mint a fesztivál, csak közönség nélkül. Úgy fogjuk bemutatni a Worthy Farmot, ahogy még biztosan senki sem látta. Bízunk benne, hogy ha csupán egy éjszakára is, de egy kis Glastonbury-élményt tudunk csempészni mindenki otthonába” – emelte ki Emily Eavis, a fesztivál szervezője.

A látványos show-t a Grammy-jelölt Paul Dugdale rendezi, aki korábban Ariana Grande és Taylor Swift világkörüli turnéiról forgatott a Netflixnek. A műsorszámokat meglepetésvendégek narrációi kötik majd össze, amelyek különleges utazásra hívják a nézőket a Somerset-völgyben.

A bevétel egy részével az Oxfamot, a Greenpeace-t és a WaterAid-et támogatják, valamint a 2022-es fesztivál megszervezésére fordítják. Az esemény emlékplakátjainak eladásából származó összeggel pedig a fesztivál technikai személyzetét akarják segíteni, akiknek a pandémia miatt veszélybe került a megélhetésük.

https://hvg.hu/elet/20210408_Coldplay_Damon_Albarn_Idles__Magyarorszagrol_is_kovetheto_lesz_a_virtualis_Glastonbury?s=hk