Augusztus közepéig mindenképpen. A hírt az Origo írta meg, tehát elég biztosnak tűnik. A nagy fesztiválok közül biztos, hogy néhány elmarad az idén, de azért így is el lehet menni pár helyre.  

Augusztus közepéig biztosan szükség van a védettségi igazolványra, ha valaki koncertre vagy fesztiválra szeretne menni – írja az Origo. A hírt vehetjük szinte biztosra is, a kormányközeli lap elég jól tájékozott, ha kormányzati döntésekről van szó.

Magyarországon komoly hagyománya van a fesztiváloknak, nyaranta több mint ezer kisebb-nagyobb rendezvényt tartanak. Tavaly nyáron szinte az összes tömegrendezvény elmaradt, a szervezők és a vendéglátósok is óriásit buktak a kimaradt szezonon.

Idén is bejelentette pár nagy név, hogy nem tartanak fesztivált. Elmarad a Volt Fesztivál és a Balaton Sound is, mindkettő nagyban épít a turistákra, akik az idén valószínűleg teljesen kimaradnak. Több rendezvény megpróbál minél későbbi időpontot találni, hátha addigra feloldják a korlátozásokat. Augusztus elején tartják az Ördögkatlan Fesztivált, míg a hónap közepén megrendezik a Kolorádó Fesztivált.

A kapolcsi Művészetek Völgye egyelőre július 23-i kezdésre van kiírva, de csak akkor, ha a járvány épp megengedi. Több, tisztán kulturális fesztivállal, köztük a Veszprémfesttel és a Gyulai Várszínház programsorozatával is számolnak a szervezők.

Az ország legnagyobb fesztiválja, az ország egyik fő turisztikai exportcikkének számító Sziget megrendezése még bizonytalan, a korábbi hírek szerint e hónap elején döntenek róla a szervezők. Gerendai Károly még decemberben mondta a Forbes Élő vendégeként, hogy nem biztos a nyári rendezvény, csak annyi, hogy már 500 millió forintot bukott a járványon.

https://forbes.hu/uzlet/augusztus-kozepeig-csak-vedettsegi-igazolvannyal-lehet-koncertre-fesztivalra-menni/