Egy New Jersey-i étkező dolgozóinak és látogatóinak is szembe kell nézniük azzal az agresszív és bárkit megtámadó lúddal, aki pont az étkező előtti parkolót nézte ki a területének.

A Woodland Park-i Park West Diner törzsvendégeinek élete mostanában kissé nehezebbé vált. Egy határozott és meglehetősen harcias lúd ugyanis kisajátította magának a területet, és bárkit megtámad, aki csak a közelébe megy. Egy férfinek már csúnyább sérülést is okozott az arcán, amikor megcsípte a csőrével – írja a UPI.

A szakértők szerint az év ezen szakaszában a ludak azért ennyire agresszívek, mert így próbálják védeni a tojásaikat. A támadó lúd ráadásul ahhoz a védett kanadai lúdfajtához tartozik, akiket a törvény szerint nem szabad bántani. Ha valaki ilyenkor közelít feléjük, azt gond nélkül megtámadják, és bár jellemzően nem harapnak, a nagy csapkodásukkal könnyen elérik, hogy az ellenfelük teli legyen kék-zöld foltokkal. A videón egy hím kanadai lúd látható, de ilyenkor a hímek mindig közel maradnak a fészekhez, hogy megvédjék a nőstényt és a tojásokat.

Videó a linken:

https://nlc.hu/szabadido/20210424/agressziv-tamado-lud-new-jersey-etkezo/