Egy héten át tartott rettegésben egy grizzly medve egy táborozót az alaszkai vadonban, míg végül a sebesült férfira rátaláltak és kimenekítették – írja a BBC hírportálja.

Az amerikai parti őrség helikopterének legénysége pénteken vette észre a férfi viskójának tetejére írt segítségkérő üzenetet, majd meglátta a fehér zászlót lobogtató táborozót is.


A helikopter épp egy küldetésre indult, amikor az időjárási viszonyok miatt kénytelen volt letérni az útvonaláról, a legénység ekkor vette észre az SOS-jelzést.


Jared Carbajal korvettkapitány szerint a férfit megtámadta a grizzly, majd a ragadozó minden éjszaka visszatért a Nome-tól 65 kilométerre lévő táborhelyre.


A férfi, aki a mellkasán és a lábán is sérüléseket szenvedett, napok óta nem aludt. Telefonon nem tudott segítséget hívni.


A The New York Times szerint a táborzónak volt fegyvere, de már majdnem kifogyott a lőszerből és a viskó ajtaja le volt szakítva.


A hatóságok nem hozták nyilvánosságra a férfi személyazonosságát, de annyit elmondtak, hogy az ötvenes évei végén vagy a hatvanas évei elején jár és a barátai jelentették, hogy nem érkezett haza időben a túráról.
A férfit kórházba szállították, a sérülései nem életveszélyesek.


Az alaszkai hal- és vadvédelmi hatóság szerint az amerikai tagállam ugyan a „medvék országa”, de ritkán fordul elő, hogy az állatok agresszíven viselkednének.

Forrás: MTI