Idén először hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Nagykun Szimfonikus Nyár fesztivált a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. – tájékoztatta közleményben a szervező az MTI-t.

A tájékoztatás szerint a koncertsorozat négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen kínál kulturált szórakozást és kikapcsolódást az érdeklődő zeneszeretők számára.


A Zenei kalandozás a világ körül című előadás Abádszalókon, a Tisza-tó szabadtéri strand színpadán indul július 2-án, majd folytatódik Tiszafüreden a Fő téren július 10-én szombat este. Ezt követően Karcagon augusztus 20-án a városháza előtti téren hallhatják az érdeklődők az előadást az esti órákban – írták.


A műsor első részében Balogh Sándor zeneszerző 50 perc alatt a Föld körül című művét hallhatják az érdeklődők. Az előadás során a hallgatók különböző országok jellegzetes zenéivel, dallamaival ismerkedhetnek meg. A koncert második részében Mozivarázs-válogatás várja a vendégeket, a zenei összeállításban közismert filmek népszerű zenéiből kap ízelítőt a közönség – közölték.


Szeptember 4-én, szombat este, Berekfürdőn a szimfonikusok sztárvendége Dolhai Attila musical- és operetténekes, a Budapesti Operettszínház művésze lesz.


A Szolnoki Szimfonikus Zenekart Izaki Maszahiro és Kanai Toshifumi vezényli.


A közleményben szerepel, hogy az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján és a jelenlegi járványügyi szabályozásokra való tekintettel rendezi meg a fesztivált a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. Az érdeklődők a soron következő programok előtt a zenekar honlapján és Facebook oldalán tájékozódhatnak az aktuális információkról.

Forrás: MTI