Ritkán látni ehhez fogható képeket.
Különleges szépségükben mutatják meg az élővilágot ezek az alkotások.

Gyönyörű pillanatok az erdőből a cseh Vladimir Cech fotóján.

Ezekben a nehéz időkben nagy kinccsé vált az utazás és a természet felfedezése, ezért fontos megragadni minden pillanatot engedélyezett keretek között. Mivel ezek a tevékenységek nemcsak a testre, de a lélekre is jó hatással vannak, érdemes alternatív módszereket is keresni a stressz elűzésére.

Sokan vannak, akiket már a vizuális élmények is sokkal jobb kedvre derítenek, főleg abban az esetben, ha a természet legszebb pillanatait csodálhatják meg. A World Nature Photography Awards nevű fotópályázatra beérkező munkák tökéletesen alkalmasak erre a célra, hiszen úgy mutatják meg a körülöttünk lévő kincseket, ahogy azt csak ritkán látjuk.

Képeken a természet varázslatos pillanatai

A nemzetközi fotósversenyre több ezer pályázat érkezett a világ minden tájáról, a versenyzők pedig 13 kategóriában indulhattak. A lenyűgöző alkotások megismerése mellett a szervezők célja az volt, hogy felnyissák az emberek szemét bolygónk szépségére és a változtatás szükségére. Aktívan támogatják az éghajlatváltozással foglalkozó jótékonysági szervezeteket is, és a következő versenyen már fát ültetnek majd minden beérkezett pályamű után.

A versenyt a kanadai Thomas Vijayan nyerte, aki Borneóban készítette a képet az orangutánok egyik utolsó természetes élőhelyén. A fotós órákat várt a tökéletes pillanatra, de sikerült egy remek képet készítenie a populáció egyik tagjáról.

További képek a linken:

https://femina.hu/terasz/termeszetfotok-palyazat/