Tizennégy helyszínen 14 koncert várja a közönséget június 4. és 6. között a Grand Opening – Összefogás elnevezésű programsorozatban országszerte.

Az előadóhelyek szimfonikus koncertekkel, kamarazenei művekkel és könnyedebb hangvételű programokkal is készülnek magyar zeneszerzők, magyar zenészek közreműködésével – közölte a szervező Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége pénteken az MTI-vel. A Debrecen, Vác, Pécs, Gödöllő, Gyula, Kecskemét, Kőszeg, Sopron, Szentendre, Nagykanizsa, Sárospatak, Eger és Budapest helyszínein megvalósuló ingyenes, ültetett koncertekre lehetőség van előzetesen helyet foglalni a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége (www.artfestivals.hu) és tagszervezetei honlapján, valamint a koncertek helyszínén.

A jelenleg 14 helyszínre tervezett egy-egy órás klasszikus zenei koncertek szervezői törekedtek arra, hogy az ingyenesen látogatható hangversenyek az adott helyszín fesztiváljain közreműködő művészekkel valósuljanak meg, a főterekre vagy emblematikus helyszínekre megálmodott közös koncerten a szövetség minden tagszervezete részt vesz. A Grand Opening – Összefogás koncert az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkársága és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával valósul meg.

Forrás: MTI