Az agresszív trópusi állatfajhoz tartozó egyed szinte a semmiből bukkant fel a mogyoródi halastó partjainál.

Pecaverzum hírportál értesülései szerint aligátorteknőst találtak egy kis mogyoródi tónál a horgászok, a rendkívül agresszív jószághoz Both Zoltán vadállatbefogót is riasztani kellett.

Az elmúlt hat évben ez már a tizennyolcadik aligátorteknős volt, amihez riasztották a szakembert, ami annak a jele, hogy egyre jobban terjed a vadonban, holott nem egy őshonos, hanem invazív fajról beszélünk.

“Kilenckor hívtak, hogy Mogyoródnál, az M3-as autópálya mellett egy kis tóból egy aligátorteknőst fogtak. Fényképet is küldtek, és tényleg az volt rajta. A helyszínre érve hordóba tettük, de akkor már harapott volna mindenfelé, nem tudtak vele mit csinálni. Ez inváziós faj, rendkívül agresszív tud lenni. Ami mozog, mindenre ráharap, nincs ellenfele, akár csatornafedél-nagyságúra is megnőhet” – magyarázta Both Zoltán.

A kép illusztráció.

A vadállatbefogó hozzátette, az elkapásra ítélt állatról mindig szokott kérni előre egy fotót vagy videót, ezáltal elkerülhető a téves riasztás, ami vele már több ízben is megtörtént.

Nem egy alkalommal előfordult már, hogy közönséges mocsári teknősre hiszik azt az emberek, hogy aligátorteknős, holott a két faj között rengeteg különbség van. A Mogyoródon talált kapitális példányt a fővárosi állatkertbe szállították, ahol hamarosan bekerülhet ketrecébe.

https://liner.hu/aligatorteknos-mogyorod/