A levegőből filmezték Magyarország legszebb tájait.

National Geographic Európa a magasból című sorozatában bemutatja Magyarországot, mégpedig felülről! Lenyügőző légi felvételeket láthatunk többek között a Hortobágyról, a budapesti háztetőkről, a Szigligeti várról, a Balatonról, a Bokodi-tóról és Szentkirályszabadjáról is. A Magyarországról készült epizódot harminc országban vetítik.

A hortobágyi Kilenclyukú híd.

Demjé, Termálfürdő.

Az epizódok látványos légi utazások formájában tárják a nézők elé a modern 21. századi Európa izgalmas portéját – de közben a múltba is visszatekinthetnek a korábbi évszázadok kulturális és építészeti értékeinek megcsodálásával, és számtalan olyan lenyűgöző természeti tájra is ellátogatunk, amelyet máig érintetlenül, a maga eredeti szépségében hagyott meg az ember.

A Magyarországról szóló epizódba a National Geographic nemzetközi csapata olyan kivételes épületeket, tájakat választott be, amelyek az ország büszkeségének számítanak, és felülről, a magasból fotózva különösen lenyűgöző látványt nyújtanak. Az epizód bemutatja a Zsolnay építészeti kerámiával fedett hatalmas épületeket, mint például a Mátyás templom tetejét, a Szilágyi Dezső téri templomot, a Szent László templomot vagy a Magyar Állami Földtani Intézetet is.

Budapest, Mátyás templom.

Szentkirályszabadját, az egykori szovjet laktanyát is filmre vette felülről a NatGeo, továbbá megismerhetjük a laktanya történetét is. A laktanya 1996 óta üresen áll, és mára teljesen visszahódította a növényzet az egykori panelházakat. Ez az ország „szellemvárosa”, nem csoda, hogy helyet kapott a magyarországi részben.

A National Geographic csapatát lenyűgözte a Hortobágy, a Bokodi-tó és a Balaton is, ezért ott is forgattak. Légifelvételeken örökítették meg a hatalmas kiterjedésű hortobágyi pusztát és a szürkemarha csorda legelészését. A hazánk egyik legszebb helyei közé tartozik a Bokodi-tó, amit „lebegő falunak” is neveznek: a NatGeo riporterei a légifelvételek készítése mellett, még a horgászókat is meginterjúvolták arról, milyen az élet a tavon.

Mindezeken kívül, gyönyörű képeket láthatunk az ország termálfürdőiről, hatalmas kastélyairól, a Városligetről és a Soproni TV toronyról is. Egy különleges látványtervezési technológiának köszönhető az epizódban 3D-ben lesz látható, milyen lehetett régen a Szigligeti vár.

A magyarországi rész április 11-én, este kilenc órakor látható a National Geographic csatornán. A sorozat többi epizódja pedig minden vasárnap este kilenckor.

https://nlc.hu/trend/20210406/europa-a-magasbol-magyar-epizod-national-geographic/