Egy fedél alatt fekvő városnak is nevezik az alaszkai Whittiert, ugyanis a település csaknem teljes lakossága egyazon épületen osztozik.

Minden(ki) egy helyen
Mi történne, ha egy budapestnyi embert zsúfolnának össze egyetlen épületbe? Ez szinte már lehetetlenség, de ha mégis kivitelezhető lenne, bizonyára senki sem örülne neki. Mindenki úgy érezné magát, akár heringek egy gigantikus konzervdobozban – van azonban egy olyan település, amelynek minden lakója egyetlen épületen osztozkodik, és ez a furcsa körülmény egy cseppet sem zavarja őket. Persze nem Magyarországon található ez a különös kis városka – sőt, ami azt illeti, elég sokat kellene utaznunk, hogy rátaláljunk. Az alaszkai Whittierről van ugyanis szó, mely nem véletlenül kapta az „egy fedél alatt fekvő város” becenevet. A Mirror írta meg, hogy a város ikonikus épületében, a Begich Towers nevűben kap helyett a város szinte minden létfontosságú intézménye: itt található az iskola, a posta, egy klinika, a rendőrség, de egy bevásárlóközpont, sőt egy templom is. A város ráadásul kizárólag hajóval közelíthető meg – egy csatornán keresztül -, de persze nem a nap 24 órájában. Este 10 és reggel 5 között ugyanis nem közlekednek járművek a csatornán, így ebben az időintervallumban senki sem hagyhatja el a különös városkát.

318 ember lakik az épületben
A Begich Towers egyébként egy 14 szintes építmény, és itt zsúfolódik össze a város színe-java. A különleges településre egy TikTok-felhasználó hívta fel a figyelmet a közösségi oldal felületén. Ezt vette észre egy whittier-i lakos, aki városkája népszerűsítésén felbuzdulva aztán részletesen be is számolt arról, milyen élmény egy gigantikus, mondhatni „településnyi” építményben élni. A szóbanforgó felhasználó – aki egyébként a Messy.nessy névre hallgat – arról számolt be, hogy a Begich Towersben 318 ember lakik, és a hidegháborúban még egész más célokat szolgált: állítólag katonákat szállásoltak el benne. A videókat, melyek bemutatják Whittier bizarr kis városát, mindeddig 15 millióan tekintették meg, de a látogatók száma még most is folyamatosan növekszik. Te szívesen laknál egy hasonló helyen? Bizonyára olyan élményt nyújthat, mint egy gigantikus hotel vagy egy soha véget nem érő, kollégiumban töltött iskolaév. Vajon a Begich Towers lakói úgy működnek, mint egy óriási család?

https://www.femcafe.hu/cikkek/utazas/kisvaros-alaszka-mindenki-ugyanabban-az-epuletben-lakik