Hadd mutassuk be Long Boi-t, aki valószínűleg a világ valaha volt legnagyobb vadkacsája (igaz, ez a cím vitatható, hiszen Long Boi valójában csak félig vadkacsa). A méretes vízimadarat csütörtökön fedezte fel magának a Reddit és a Twitter népe, a róla szóló posztok pedig összesen már több mint százezer lájknál és megosztásnál járnak.

Hosszú Fiú az Egyesült Királyságban található Yorki Egyetem kampuszán tengeti napjait, és komoly rajongótáborral rendelkezik. Több mint 10 ezer követője van Instagramon, az egyetemen pedig diákszervezetet is alapítottak a tiszteletére. 2020-ban az Egyesült Királyság egyetemi kampuszain élő legjobb vízimadár címet is megkapta.

Az Instagram-oldala szerint hivatalosan 70 centiméter magas szárnyas kivételes méreteit minden bizonnyal annak köszönheti, hogy csak egyik szülője volt vadkacsa. Másik szülője a rendelkezésre álló információk szerint egy indiai futókacsa volt, akiknél nem számít akkora ritkaságnak a 70 centis magasság. A Wikipedia szerint általában 50-76 centiméteresre nőnek meg.

https://telex.hu/zacc/2021/04/29/zacc-rekord-vadkacsa-indiai-futokacsa-yorki-egyetem-long-boi