A nyári melegre vágyóknak jó hír, hogy egyelőre úgy tűnik ez a meleg periódus nemcsak egy-két napra, hanem akár az egész hétre is jellemző lehet majd.

Az eddigieknél tartósabb meleg periódus várható jövő héten – ígéri az Időkép.

Nyárias meleggel indult a május, de a vasárnap érkezett újabb hidegfront ismét hűvös, szeles időt hozott. A tartósan meleg időjárás ezen a héten még várat magára, hisz szerdán és pénteken is hidegfront ér el bennünket, de hétvégétől már változni látszik a helyzet.Vasárnaptól határozott délies áramlás váltja fel a hűvös északnyugati szeleket, ami 5-8 fokkal melegebb, szubtrópusi eredetű levegőt szállít térségünkbe a jövő hét folyamán. A legfrissebb előrejelzések szerint a nappali hőmérsékletek többfelé meghaladhatják a 25 fokot, sőt szerdán akár a 30 fokot is elérhetjük.

A meleg idő mellé pedig sok napsütés társulhat, záporosabb idő egyelőre a jövő hét második felében körvonalazódik, de itt még nagy a bizonytalanság.

A nyári melegre vágyóknak jó hír, hogy egyelőre úgy tűnik ez a meleg periódus nem csak egy-két napra, hanem akár az egész hétre is jellemző lehet.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/jovo-heten-berobban-a-nyar-elerhetjuk-a-30-fokot/