Kurt Cobain 27 évesen, 1994-ben végzett magával, ám sokak szerint nem öngyilkosság történt, hanem valaki megölte az énekest. A FBI most nyilvánosságra hozta az aktákat, melyek az énekes halálával kapcsolatos összeesküvés-elméleteket leplezi le.

Az elmúlt hónapban az FBI elővette a Kurt Cobain-nyomozás aktáit és először tette azokat nyilvánosan hozzáférhetővé. A fálj mindössze 10 oldal, de mindenképpen érdekes összeesküvés-elméleteket tartalmaz. A középpontban három levél áll, melyek arra szólítják fel a nyomozókat, hogy Cobain 1994-es halálát gyilkosságként vizsgálják meg öngyilkosság helyett – írja a RollingStone.

Az ügyet vizsgáló rendőrség soha nem törekedett arra, hogy az esetet gyilkosságként vizsgálta, kezdettől fogva ragaszkodtak ahhoz, hogy öngyilkosságról van szó. Engem ez zavar a legjobban, mert lehet, hogy a gyilkosa még mindig odakint van” – állt az egyik névtelen levélben, melynek írója konkrét bizonyítékokat is felsorol: tudni véli, hogy nem volt ujjlenyomat a halálos fejlövést okozó puskán, márpedig legalább háromnak – Cobainé, a barátjáé, aki vette neki, és a fegyvert eladó személyé – rajta kellett volna lennie, így biztos abban, hogy a feltételezett gyilkos letörölte azt, miután megölte az énekest. Ráadául Kurt Cobain sosem említette előtte, hogy meg akarna halni.

Olyan levél is érkezett az FBI-hoz 2003-ban, melyben arra utal az írója, hogy a feleségnek köze lehetett a rocksztár halálához, akinek ügyében nem nyomoztak elég körültekintően. Egy harmadik faxban az áll, hogy Kurt felesége, Love egy nyomozót bérelt fel, hogy megtalálja a rehabról elszökő férjét. 

Az FBI mindegyik levélre válaszolt, még pedig azt, hogy a legtöbb gyilkossági vizsgálat általában az állami vagy helyi hatóságok joghatósága alá tartozik és ahhoz, hogy valaki megkérdőjelezhesse a nyomozást, konkrét bizonyítékokat kell bemutatni.

https://www.life.hu/hirek/20210509-lehullt-a-lepel-nyilvanossagra-kerultek-a-kurt-cobain-nyomozas-aktai.html