Kovács Dániel Richárd a negyedik magyar, aki a Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzetközi Akadémia tagja lehet.

Kovács Dániel Richárdot, az RTL Magyarország rendező-producerét tagjai közé választotta a Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzetközi Akadémia (The International Academy of Television Arts & Sciences).

Ez a szervezet ítéli oda minden évben, 20 kategóriában a legjobb televíziós produkcióknak járó Emmy-díjat.

Kovács az 1990-es évek elején műsorvezetőként kezdte televíziós pályafutását, majd showműsorok és reality-k főszerkesztőjeként, később pedig kreatív producerként olyan produkciók háttérmunkálatait irányította mint a Kísértés, a Survivor, a Celeb vagyok, ments ki innen!, az Egy perc és nyersz, az X-Faktor, a Csillag születik és A Konyhafőnök.

A rendező-producer 2012-ig a Los Angeles-i New York Film Academy Master of Fine Art szakán filmrendezést tanult, utána pedig az RTL Magyarország főrendezőjeként főként a fikciós tartalmak produceri munkálataival és rendezéssel foglalkozott.

„Már a jelölés is megtiszteltetés, de az egészen hihetetlen számomra, hogy akadémiai tag vagyok. Ez komoly lehetőség és felelősség is egyben. Részt vehetek a jövőben olyan konferenciákon, ahol képet kaphatok a friss televíziós trendekről, amelyeket remek iránymutatásként hasznosíthatok, valamint ez azt is jelenti, hogy az akadémia kíváncsi a véleményemre, hiszen tagként a pályamunkák rangsorolásában is részt veszek majd” – mondta el Kovács.

Magyarországról Kovács mellett Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Duna csatornaigazgatóságának igazgatója, Káel Csaba filmügyi kormánybiztos és Gera Marina Emmy-díjas színművésznő a tagja az akadémiának.