Jó ideje nem hallani a 2010-es évek tinisztárjáról, Ke$ha-ról; a sikert sikerre halmozó amerikai énekes-dalszövegíró bár a zenei pályán maradt, a köztudatból szinte teljesen eltűnt.

Kesha Rose Sebert, művésznevén Ke$ha San Fernando Valley-ben született Los Angelesben 1987-ben. Anyai ágon egyik dédszülei magyarok voltak, eredetileg Szentesről származtak, míg másik anyai dédszülei lengyel származásúak.

Az énekesnő a 2009-ben debütáló Right Round című dallal szerzett hírnevet, amikor is a népszerű rappernek, Flo Rida-nak köszönhetően az egyik legismertebb pop előadóvá vált.

Első saját albuma 2010-ben jelent meg Animals címmel, melynek debütáló dala már 2009-ben megérkezett – a Tik Tok talán azóta is a leghíresebb száma.

Következő, 2012-es albuma, a Warrior már nem aratott nagy sikert, nem úgy, mint a 2013-as, Pitbullal közös produkciója, a Timber.

A magyar származású énekesnő magánélete sem volt problémamentes: 2014-ben bulimia miatt szorult rehabilitációra; Ke$ha édesanyja szerint Dr. Luke producer nagyban hozzájárult lánya önértékelési problémáihoz, ugyanis megjegyzéseket tett alakjára és azt is elvárta tőle, hogy lefogyjon. Az énekesnő az elvonót követően elhagyta előadónevéből a dollárjelet, azóta csak pedig a Keshát használja – idézte fel a noizz.

Munkásságában volt egy négyéves szünet is, amit a Dr. Luke-kal való konfliktusa indokolt: a Warrior után hosszas jogi harc indult kettejük között. 2017-ben jelent meg Rainbow című albuma, majd 2020-ban kiadta a High Road-ot, de ezek – korábbi számaival ellentétben – nem arattak világsikert.

Az énekesnő iiswhoiis néven a Instagram-on is aktív, ahol több mint kétmillió rajongó követi őt. Bár legelső dala óta már hosszú évek elteltek, Kesha a mai napig megőrizte extravagáns stílusát – a közösségi oldalára feltöltött fotói legalábbis erről árulkodnak.

https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/kesha-enekesno-karrier-akkor-es-most/crl2fck