Mutatjuk, milyen időre számíthatsz májusban.

Fokozatos felmelegedés vagy lehűlés érkezik?
Az április nem volt mindenki kedvence időjárás szempontjából: már mindenki a hamisítatlan tavaszi időre vágyott, azonban igen sok hűvös nappal is szembe kellett néznünk, valamint rengeteg csapadékkal, aminek sokan nem örültek. Kevés igazán meleg, napos, szélcsendes és csapadékmentes napban volt részünk, májusban viszont talán végre fellélegezhetünk, és élvezhetjük a 20 fok körüli és afeletti időjárást – vagy mégsem? Előrejelzésünkből most kiderül, folytatódik-e a szeszélyes, változékony idő, vagy végre beköszönt az igazi, koranyári időjárás rengeteg napsütéssel és esőmentes napokkal.

Több lesz a napsütés, mint gondolnánk!
Az a jó hírünk van, hogy május első két hetében 1-2 csapadékosabb nap kivételével nem kell esőre számítanunk, sőt elmondható, hogy a ragyogó napsütésé lesz a főszerep. A hőmérő higanyszála akár a 26 fokot is elérhet, de éjszakánként sem kell már fagypont körüli hőmérsékletre számítanunk. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet 15, a legalacsonyabb éjszakai pedig 3 fok lesz az előrejelzés szerint, de összességében elmondható, hogy dukálni fognak a 20 fok feletti nappalok.

„Csak maradjon ilyen egész hónapban!”
Május közepén és végén is folytatódik a fokozatos felmelegedés: a hónap utolsó két hetében már jellemzőek lesznek a 25 fok feletti értékek nappal, de éjszakánként is marad a kellemes 15-16 fok. A nappali csúcshőmérséklet 26 fok körül alakul, míg a legalacsonyabb érték sem megy már 20 fok alá. Csapadékra azonban számítanunk kell ebben az időszakban: az előrejelzés szerint sokkal több lesz a borús, felhős, esős nap, mint a hónap első felében, de bízzunk abban, hogy a helyzet addigra még változni fog, és élvezhetjük a koranyári időjárás első napsugarait!

https://www.femcafe.hu/cikkek/utazas/nagy-majusi-idojaras-elorejelzes-2021