Minden nap megbirkózik a 250 kilós barna medvével, Mocmoccal (3) Horkai Zoltán (51) világhírű állatkoordinátor, aki gödöllői farmján négy barnamedvével, húsz farkassal, számtalan szarvassal és vaddisznóval él együtt, de neki ez sem elég, mert még otthonát is megosztja egy törpemalaccal.

Mocmoccal apró bocs kora óta birkózunk, de most, hogy már negyed tonna a súlya, megérzem, ha a tüdőmre lép, avagy gyomron rúg. És az is előfordul, hogy fél óráig rajtam ücsörög, mert nincs kedve lejönni rólam – újságolta Zoltán. – A hétvégén egy amerikai filmes jön hozzám forgatni. Szóval vasárnap széttép engem egy medve, legalábbis a filmbéli történet szerint. Azért Gödöllőn forgatjuk a jelenetet, mert a törvények szerint a fokozottan védett állatokat itthonról még nem lehet külföldre szállítani.

Mocmoc szomszédságában él a tekintélyes termetű fajtársa, a 350 kilós Mózi (15): na, ő teljesen más tészta, vele már nem bratyizik többet a gazdája. Legutóbb ugyanis Mózi egy csapással leütötte Zoltánt, akinek harminc öltéssel varrták össze a fejét. A hatalmas barna medve azóta a nyugdíjasok boldog életét éli.

Mocmoccal.

– Eddig legalább ötven Oscar-díjas színésszel, rendezővel, operatőrrel forgattam. Volt olyan év, amikor 117 napot dolgoztam, ám a koronavírus-járvány miatt tavaly óta jó, ha ennek a tizedét – sorolta Zoltán.

– Igaz, így több időt tölthetek a gyerekeimmel, Mirával (10) és Bálinttal (8). Délelőttönként online oktatás van, amihez nekem is rengeteg türelem kell. Hol a számítógép rossz, hol nincs internet, meg aztán a gyerekekkel néha nehezebb, mint az állatokkal, de nem panaszkodom. Sok éve éjszakánként hat farkaskölyköt is cumiztattunk az üvegből, egy életre megtanultam a türelmet. Persze, a gyerekek is imádják az állatokat, a törpemalac most épp Mira ágyán aludt.

Bezzeg a farkasfalka tagjai sokkal óvatosabban játszanak a gazdájukkal, de a türelmük öt perc után elfogy. Addig viszont megható módon kedvesek, néha bújósak is. Ha a filmben az a feladat, akkor úgy tűnik, széttépik az áldozatukat, akit Zoltán játszik el. És mindig beigazolódik, hogy a korábbi játék nem volt öncélú. Ugyanis a forgatáson sosem történt még baleset, amely az állat és gazdája szoros bizalmi kapcsolatának köszönhető.

Több fotó és videó a linken:

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/farkas-medve-harc-forgatas-film/13v981w?utm_source=hirkereso&utm_medium=hirkereso&utm_campaign=hirkereso