November 6-án kerül a könyvesboltokba Presser Gábor életrajzi könyvének a folytatása. A Helikon kiadó gondozásában megjelent Presser könyve I. tvaly ősszel jelent meg – az erről írt könyvrecenziónkat itt olvashatják(a lenti linken érhető el).

A könyv megjelenése előtt derült ki, hogy Pici bácsi élete nem fért bele egy kötetbe, így idén számíthatunk a folytatásra. A második és egyben befejező rész november 6-án kerül a polcokra, de már most előrendelhető. A könyv 424 oldal hosszúságú lesz, a fülszöveg szerint pedig az olvasó még messzebbre kalandozhat a művész emlékeinek világában.

A Presser könyve 2. a tavalyi év egyik nagy bestsellerének, Presser Gábor – remek illusztrációkkal színesített – memoárjának folytatása és befejezése. Amikor megjelent a Presser könyve 2020-ban, Presser Gábor, az elsőkötetes szerző rögtön folytatást is ígért. A páratlanul gazdag életút történetei még messzebbre viszik az olvasót egy gondolkodó művész emlékeinek világába. Barátságok, anekdoták, korrajzok, világhírű zenészek, szakmai kulisszatitkok, minden, ami az első kötetben már nem fért el. A Presser könyve és a Presser könyve 2 így együtt lesz igazán – Parti Nagy Lajos szavaival élve – „Presser-kész, memoárpróza a javából”.

https://index.hu/kultur/2021/04/02/novemberben-erkezik-presser-konyvenek-folytatasa/