Júniusban és júliusban három alkalommal várja közönségét Mozart és Beethoven műveivel a Concerto Budapest a MOM Kulturális Központban.

A nyáresti koncertek ezúttal különleges tematikában, a Hőskoncertek égisze alatt valósulnak meg. Keller András és a Concerto Budapest így kíván köszönetet mondani mindazoknak a hétköznapi hősöknek, akik emberfeletti teljesítményükkel segítették életünket az elmúlt időszakban.

Ezért a koncerteket mindenekelőtt az egészségügyben dolgozóknak ajánlják, akiket szeretettel várnak a közönség soraiban is – közölte a zenekar az MTI-vel. A sorozat első, csütörtöki koncertjének főszereplője Mozart. A klasszikus nyitány-versenymű-szimfónia szerkezetű műsor a zeneszerző legnépszerűbb műveiből áll össze. A Figaro házassága című opera nyitánya mellett elhangzik az A-dúr klarinétverseny és a Prágai szimfónia, klarinéton közreműködik Darko Brlek, vezényel Vashegyi György.

Június 25-én ismét egy Mozart-nyitánnyal indul az este. A Cosí fan tutte mellett Mozart Sinfonia concertantéja és Beethoven II. szimfóniája szólal meg Keller András vezényletével. A sorozatot záró harmadik esten, július 7-én két Mozart- és egy Beethoven mű – ismét egy nyitány, egy versenymű és egy szimfónia hangzik majd el. Mozart egy kevéssé ismert operája, A színigazgató nyitány csendül fel elsőként, utána az A-dúr zongoraversenyt (K.414) hallhatják Várjon Dénessel, az estet Beethoven VIII. szimfóniája zárja.

Forrás: MTI