Magyar dalszövegeket népszerűsítő rendezvénnyel várják az érdeklődőket május 25-én a Muzikum falai közé. Az esemény felvezetéseként dalszövegíró versenyt is hirdetnek a szervezők.

A Mai Dal név egy egynapos eseményt és annak felvezető kampányát jelenti – mindkettő célja az, hogy felhívja a zeneszerető közönség figyelmét a minőségi, magyar nyelvű dalszövegekre. A május 25-re tervezett esemény első programjában népszerű együttesek dalszerzői, frontemberei kerekasztal-beszélgetésen a szövegek üzenetéről cserélnek tapasztalatot. A kerekasztal résztvevői: Bagossy Norbert (Bagossy Brothers Company), Lázár Domokos (Esti Kornél, Lázár Tesók), Szendrői Csaba (Elefánt). Ezt a programot követi Varga Livius (A Kutya Vacsorája, Quimby) előadása a dalszerzés történetéről, hátteréről. A résztvevők az est zárásaként egy interaktív dalszerző játékon vehetnek részt Egri Bálint színész (Azegrivár) vezetésével, aki a kerekasztal moderátora is lesz.

Az alkotás iránt érdeklődő közönség a dalszövegeit be is nevezheti egy versenyre, melynek szakmai zsűrije a meghívott előadók egy részéből áll össze. A pályázaton 3 művet díjaz a zsűri, valamint a beküldött dalszövegeket közönségszavazásra is bocsátják (abban az esetben, ha a szerző hozzájárul). A díjazottak különböző összetételű ajándékcsomagokat nyerhetnek, ezek az est előadóihoz köthetőek. A fődíjas nyereménye egy személyes mentoring óra lesz Varga Liviusszal.

“A Mai Dalt két dolog hívta életre. Egyrészt szeretnénk a magyar könnyűzenében kevésbé jártas közönségnek megmutatni, hogy mennyivel színesebb a magyar könnyűzenei paletta, mint azt elsőre gondolnák. Másrészt szeretnénk azokat a fiatalokat is megszólítani, akik szívesen alkotnak, de egyelőre nem látják, hogy a szövegírás, a zenélés hogy lehetne a mindennapjaik része” – mondta el Tóth Áron főszervező. “Szeretnénk megmutatni, hogy ha valaki egy erős dalszöveget kiír magából, azzal nem csak magának okozhat örömet, hiszen a műve által sokat képes adni a hallgatóságának is. Reméljük, hogy az érdeklődők a megszólaló művészektől hallott kapaszkodókat használva, a történeteikből inspirálódva bátrabban fogják megtenni következő lépéseket a szerzővé válás felé”.

https://dalszerzo.hu/2021/05/05/palyazat-es-esemeny-a-magyar-dalszovegek-nepszerusiteseert-majusban-jon-a-mai-dal/