Pénzfeldobás döntött az Ázsiai Kerékpáros Szövetség (AFC) elnöki posztjáról, amelyet a szerencsének köszönhetően a következő ciklusban is az eddigi elnök, Oszama al-Safar tölthet be.

A cyclingnews szakportál beszámolója szerint a Dubajban tartott, részben online lebonyolítású tisztújító közgyűlésen a voksolás első két körében 21-21 szavazatot kapott az egyesült arab emírségekbeli sportvezető és maláj kihívója, Dato Amarjit Singh Gill.
Így a harmadik körben a 42 tagszövetség képviselői láttára a szerencse döntött: a helyi fizetőeszköz, a dirham feldobása után pedig al-Safar folytathatja 2017-ben megkezdett tevékenységét.

„Egy olyan szerencsejáték segítségével nyertem el újra az elnöki széket, amelyben egy emírségekbeli dirhamot használtak fel.
A szerencse rám mosolygott, ez azt jelenti, hogy a mindenható Isten azt akarja: folytassam a munkám az Ázsiai Kerékpáros Szövetség elnökeként” – idézte az en24news oldal a régi-új vezetőt.

https://www.origo.hu/sport/egyeni/20210322-penzfeldobas-dontott-az-azsiai-kerekparos-szovetseg-elnoki-posztjarol.html?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator