Működésének második évében több mint 820 millió forintos árbevételt ért el a Continest Technologies Zrt., amely innováció fókuszú mérnöki vállalatként a logisztika és az ideiglenes infrastruktúra piacának megreformálásán dolgozik. Az összecsukható konténereket fejlesztő társaság 2019-es alapítását követően, 2020-ban nagymértékben növelte árbevételét, és sikeressé vált a nemzetközi piacokon is. A konténertechnológia-fejlesztés területén kivívott piacvezető szerep megtartása mellett a Continest tervei között az is szerepel, hogy megoldásai révén a koronavírus-járvány utáni gazdasági újraindulás egyik kiemelt szolgáltatója legyen.

A pandémia ellenére is rendkívül aktív éve volt 2020-ban az összecsukható konténereket fejlesztő Continestnek – adta hírül a cég. A Continest-konténerek világviszonylatban is unikálisak, hiszen a szálltásuk drámaian alacsony károsanyag-kibocsátással jár, a logisztikai költéség pedig töredéke a klasszikus konténerekhez képest.

A kétéves tervezési és gyártási előzmény után 2019-ben megalakult a Continest Technologies Zrt. a működésének második évében több mint 820 millió forintos árbevételt ért el, melynek 78 százaléka export értékesítésből származott.

Az előző évi (félévi) 65 millió forint os árbevétel utáni dinamikus növekedés magyarázata, hogy a konténertechnológiát fejlesztő vállalat a pandémia idején gyorsan alkalmazkodott a piaci igényekhez, és a skálázható termékeivel gyorsan reagált a megváltozott piaci viszonyokhoz. Az innovatív technológiákat integráló konténerek fejlesztése során így került be olyan szolgáltatási csomag, mint az elektromos ellátás, a napelem és akkumulátor rendszerek, a vizesblokk egységek, illetve a védelmi ipar területén különös jelentőséggel bíró ballisztikus rendszerek.

A Continest üzleti stratégiája jelenleg négy területre fókuszál: a legkülönfélébb medikai, védelemiipari, rendezvényipari, valamint az úgynevezett „urban” jellegű (például lakossági, oktatási projektek) igényeket szolgálják ki. A cég konténerflottájából az elmúlt években csaknem 750 alkalommal történt bérbeadás – 15 európai országba.

A vállalat fejlesztéseinek kiemelt része a koronavírus-járvány elleni küzdelem és az egészségügyi szervek munkájának segítése. Gyorsan belül üzembe helyezték az első mobil Covid-19 mintavételi pontot a budapesti Fájdalom Ambulancia megbízásából, majd szeptemberben átadta a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen üzemeltetett mobil konténerlabort is. Ezzel a társaság belépett a kiemelkedő jelentőséggel bíró medikai szegmensbe is.

A Continest egy olyan iparágat indít újra Magyarországon, amely hosszú évtizedek óta ugyanazon a technológián alapul és nem követte le a piaci trendeket, sem pedig a globálisan átalakuló igényeket. A Megoldásaival egy olyan innovatív, konténeralapú integrátor szerepet töltünk be a piacon, amely a legkülönfélébb iparágakban nyújt megoldást az ideiglenes infrastruktúrát igénylő helyzetekre. Szeretnénk úttörők lenni a konténerpiac megreformálásában, ezért jelenleg is azon dolgozunk, hogy megnyithassuk az első hazai gyárunkat, amellyel újraindulhat a hazai konténergyártás – mondta el Kis-Márton Vidor, a Continest vezérigazgatója.

https://www.napi.hu/magyar-vallalatok/continest-mobil_kontener-innovacio-k+f-startup-tegzes_daniel-export-berbeadas-arbevetel.727704.html