Visszavonul a zenéléstől Duncan Campbell, a UB40 brit reggae-pop együttes énekese, hogy gyógyulására koncentrálhasson – írta a BBC hírportálja.

A 63 éves zenész 2008-tól tagja a bandának, akkor vette át az énekes szerepét bátyjától, Alitől. A zenekar már keresi új énekesét.
Duncan Campbell tavaly augusztusban agyvérzést kapott, azóta igyekezett meggyógyulni, a birminghami zenekar idei brit turnéjára készülve. A UB40 rajongói oldalán jelentette be, hogy rossz egészségi állapota miatt visszavonul.


„Nem szívesen, de kénytelen voltam úgy dönteni, hogy visszavonulok a zenekar munkájától. Nagyon hálás vagyok és köszönetemet szeretném kifejezni rajongóinknak a támogatásért betegségem alatt és az együttesben töltött évek idején. A bandának és leendő új énekesének a legjobbakat kívánom” – írta Campbell, aki korábban kanálon játszott.


Az Ali Campbell vezette, fehér brit reggae-t játszó UB40 a nyolcvanas években lett sikeres, több mint 40 kislemezük került a legjobb 40 közé. Nagy sikereik közé tartozik a Red Red Wine és a I Can’t Help Falling in Love with You című dalok feldolgozása.


Duncan másik bátyja, Robin a zenekar nevében megerősítette a hírt.
„A próbák alatt végig számítottunk Duncan visszatérésére, de miután a betegsége kiújult, a teljes gyógyulásért a visszavonulás mellett döntött” – írta.


Évekkel ezelőtt a zenekar nehéz időket élt meg, végül kettéváltak. A másik csoport Ali, Astro & Mickey néven turnézik.
A UB40 utolsó albuma, a Bigga Baggariddim múlt héten jelent meg, a világ számos reggae-zenésze játszik rajta.

Forrás: MTI