A világ egyik legnagyobb szállítmányozási cége ismét nem a szállításban, hanem az úttorlaszolásban jeleskedett.

Nem sokkal azután, hogy az Evergreen társaság egyik hajója keresztbe fordult és beszorult a Szuezi-csatornába, nagyjából ugyanezt a manővert egy kamionjuk is végrehajtotta egy kínai autópályán – írja az Unilad.

Ez a hét nem feltétlenül az Evergreen nevű, szállítmányozással foglalkozó cég hete, mert bár a nevük jóformán minden, internetkapcsolattal rendelkező emberhez eljutott a héten, a cég nevéről ezentúl nem a gyors és megbízható szállítás, hanem az úttorlaszok és a káosz fognak eszünkbe jutni.

Ők működtetik többek közt a világ legnagyobb teherhajóját, az Ever Givent – épp azt, ami kedden szerencsétlen módon szorult be a Szuezi-csatornába, lezárva ezzel a világ egyik legfontosabb kereskedelmi hajóútvonalát. A 400 méter széles hajómonstrumot egyelőre hiába próbálják kiszabadítani szorult helyzetéből, a szakértők szerint még hetek mehetnek rá a mentőakcióra.

Miközben épp a hajót próbálják kiszabadítani, egy másik Evergreen-járműre is rájárt a rúd:

a cég egyik kamionja a kínai Nanking városának egyik autópályáján „evergreenezett” egyet, és egy szerencsétlen ütközést követően keresztbe állt az autópálya teljes szélességében, elzárva ezzel az egész utat.

A képek a kínai közösségi oldal, a Weibo felületein terjedtek villámgyorsan. Több kommentelő is megvédte a céget, miszerint a kamion nem biztos, hogy hozzájuk tartozik, előfordulhat, hogy a csak a cég konténerét szállították.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/az-evergreen-egyik-kamionja-ezuttal-egy-kinai-autopalyat-torlaszolt-el/