A P&G legújabb, öt országot lefedő tanulmánya szerint a fogyasztók 73 százaléka szeretne többet tudni arról, hogy a háztartásban hogyan lehetnének fenntarthatók a választásai, és a szülők 82 százalékát gyermekei inspirálják környezetkímélőbb magatartásra. A vállalat elkötelezett a felelős fogyasztásra való nevelésben, legújabb programjával az általános iskolák alsós diákjainak kíván segítséget nyújtani a környezettudatos szokások kialakításában. Az Öko-szokások világa a vállalat legújabb hosszútávú programja iskolás gyermekek, szüleik és tanáraik számára, melynek első lépcsőjeként környezettudatos viselkedést oktató videósorozatot jelentetett meg Lengyelország után Csehországban és Magyarországon is.

A háztartások energiafelhasználását érintő mindennapos döntéseink pozitív hatással lehetnek a bolygóra az üvegházhatású gázkibocsátás, az áram- és a vízfelhasználás csökkentésével.
A globális üvegházhatású gázkibocsátásért felelős 28 szektor között a „háztartások” az első három helyen állnak, Kibocsátásuk akkora, mint a közúti szállításé.
A háztartásokban felhasznált villamos energia mennyisége 2050-re várhatóan csaknem duplájára nő.

A P&G fogyasztói felmérése szerint 10 megkérdezettből 8 aggódik a klímaváltozás hatásai miatt, viszont az emberek kevesebb mint fele hoz a háztartásban környezettudatos döntéseket, amelynek legfőbb akadálya a tudás hiánya. A vállalat elkötelezett a környezettudatos fogyasztásra való nevelés széleskörű támogatásában,

LEGÚJABB PROGRAMJÁVAL ABBAN SEGÍT, HOGY KIS VÁLTOZTATÁSOKKAL, JÁTÉKOSAN, A GYEREKEKKEL EGYÜTT HOGYAN HOZHATUNK LÉTRE HATALMAS, BOLYGÓNKAT ÉRINTŐ VÁLTOZÁSOKAT AZ OTTHONI SZOKÁSAINK ALAKÍTÁSÁVAL.

Minden otthon kezdődik. A vállalat felmérése rávilágított, hogy a környezettudatos választások legfőbb mozgatói és ösztönzői

A GYEREKEK, AKIK EGYRE KOMOLYABBAN BEFOLYÁSOLJÁK AZ OTTHONI DÖNTÉSEKET ÉS A CSALÁDTAGOKAT POZITÍV CSELEKVÉSEKRE ÖSZTÖNZIK.

A Covid-19 világjárvány miatt időnk legnagyobb részét most otthon töltjük, így természetes, hogy több vizet és áramot használunk, és több hulladékot termelünk – emelik ki közleményükben. A jelenlegi helyzet ezért jó alkalom arra, hogy az egész család elgondolkozzon, hogyan tudná észszerűbben használni a vizet és az áramot, vagy hogy a keletkezett hulladék kevésbé legyen káros a környezetre.

A P&G ÖKO-SZOKÁSOK VILÁGA NEVŰ PROGRAMJÁNAK KERETÉN BELÜL MOST OKTATÓVIDEÓKKAL ÉS TIPPEKKEL SEGÍTI AZ ISKOLÁSKORÚ GYERMEKEK TERMÉSZETVÉDELEMMEL ÉS ÖKOLÓGIÁVAL KAPCSOLATOS MINDENNAPI SZOKÁSAINAK FORMÁLÁSÁT.Az oktatóvideókat a vállalat a hazai gyáraival kapcsolatban álló iskolákkal közösen szervezett hulladékgyűjtési program keretén belül tervezte az iskolákban elindítani, azonban a járványhelyzet miatt ezt a programot későbbre halasztották, így a kisfilmek itt érhetők el.

AZ OKTATÓANYAGOK HÁROM TERÜLETRE ÖSSZPONTOSÍTANAK: A VÍZRE, AZ ENERGIÁRA ÉS A HULLADÉKRA,

és segítségükkel a gyerekek számukra érthető módon és szórakoztató formában tudják elsajátítani a környezettudatos magatartást.

A FELVILÁGOSÍTÓ KISFILMEK SEGÍTSÉGET NYÚJTANAK A TANÁROKNAK A KÖRNYEZETI NEVELÉSBEN,és a szülőknek is ötleteket adnak az otthoni változtatások közös kialakításához.

„Hatalmas kihívással nézünk szembe a környezetszennyezés által generált éghajlatváltozással kapcsolatban. Már a legfiatalabb korosztálynál környezettudatos szemléletet kell kialakítanunk, ezért most szakértői ismereteinket és tapasztalatainkat értékes programmá alakítottuk, amelynek köszönhetően minden általános iskolai tanár érdekes módon oktathatja diákjait a felelős fogyasztás és az ökológia területén. Az oktató anyagok segítenek a szülőknek is, hogy otthon játékos formában vezessenek be környezettudatos változásokat.” – mondta Krubl Yvette, a vállalat kommunikációs vezetője.

https://www.origo.hu/gazdasag/20210422-pg-fold-napja-okoszokasok-felvilagositas-kornyezetvedelem.html