Az érettségi mellé hozzácsapott egy kétéves főiskolai képzéssel szerzett diplomát is, mellette pedig már két saját vállalkozását egyengeti.

Még csak 12 éves, de hamarosan, ugyanazon a héten végez a középiskolában és a közösségi főiskolában egy amerikai kisfiú.

Az Észak-Karolina állambeli Salisburyben élő Mike Wimmer kihasználta a koronavírus-járvány teremtette lehetőségeket arra, hogy a jelenlegi tanulmányai mellett plusz órákat is vegyen.

Így egyetlen év alatt sajátított el négyévnyi tananyagot, és a középiskola mellett egy kétéves főiskolai képzést is elvégzett egy közösségi főiskolán.
A közösségi főiskolák olyan intézmények, ahol a hallgatók egyfajta bevezető képzést kapnak egy gyakorlati szakmába, vagyis megtanulhatják az alapokat, és a „rendes” diplománál alacsonyabb fokozatú végzettséget, úgynevezett associate degree-t szerezhetnek.

Mike egy „matekos és tudományos srácnak” tartja magát, a robotika érdekli a legjobban. Ami nem is csoda, mert már egészen kicsi korában érdeklődést mutatott a technológia iránt: csak másfél éves volt, amikor kapott egy iPadet, és már akkor próbálgatta, hogyan működik. Saját tapasztalataiból és online videókból tanult meg programozni, és már egy közösségi médiával foglalkozó startupja is van. A kiskamasznak pedig már most hatalmas tervei vannak.

„Vállalkozóként az a célom, hogy olyan technológiát építsek ki, amely révén az emberek jobb életet élhetnek” – mondta a CNN-nek.

Szülei természetesen nagyon büszkék rendkívül intelligens gyerekükre. Édesanyja elmondása szerint Mike mindig újabb és újabb lehetőségeket keres, hogy véghez vigye a tervét és elérje a célját. A tanulmányai és nagyratörő vágyai mellett viszont úgy él, mint egy normális gyerek, szabadidejében például szeret legózni és baseballozni.

„Sokan azt hiszik, hogy feladtam a gyerekkoromat vagy valahogy elvesztettem. Erre azt szoktam mondani, hogy a legjobb életemet élem.”

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/sikersztorik/egyszerre-vegez-kozepiskolai-es-foiskolai-tanulmanyaival-egy-12-eves-amerikai-kisfiu/