Borzasztó szomorú esemény kellett ahhoz, hogy valóra válhasson egy brit kisfiú életének legnagyobb álma. A hétéves Jacob Newson most már elmondhatja, hogy ő a legfiatalabb pilóta, ha nem is az egész világon, de Nagy-Britanniában biztosan.

Jacob már egészen totyogó korától kezdve lelkesedett a repülőkért. Rengeteg időt töltött a gépek bámulásával, mindent imádott, ami a hatalmas vasmadarakról szólt.

Szülei kezdetben csak mosolyogtak lelkesedésén, talán azt is gondolták, hogy hamarosan kinövi a gyerek. Csakhogy Jacob hiába lett idősebb, a rajongás maradt, olyannyira, hogy a kisfiú már azt is mondta édesanyjának és édesapjának, hogy ő bizony pilóta lesz, mihelyst ez lehetséges.

A vágyakat aztán borzalmas tragédia árnyékolta be, édesanyja, Andrea ugyanis megbetegedett. Daganatot találtak a mellében, ami a késői felismerés miatt már nem volt operálható, és a nő tavaly decemberben meghalt. Jacobban csak az tartotta a lelket, hogy továbbra sem tett le álma megvalósításáról, sőt talán még eltökéltebb lett.

Édesapjának és oktatójának köszönhetően aztán megtörtént a csoda, és nemrégiben megvolt a kisfiú első felszállása és sikeres landolása: Mark Green oktatóval jobbján a kissrác egy Piper PA–28 Cherokee típusú repülőgéppel rugaszkodott el a kifutóról, majd tért vissza ugyanide egy sikeres iskolakör után. A fiúcska első önálló repülésénél természetesen nem áll meg, folytatja a tanulást, hogy igazi pilóta lehessen.

https://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/brit-kisfiu-pilota-repulot-vezet/6hdnd95