Az egyik legdrágább újonnan kapható Ferrari, és a világ egyik legerősebb kabriója a 812 GTS, amiből egy példány figyelmetlenségből a Garda-tóban kötött ki.

2019-ben jött ki a Ferrari 812 Superfast nyitott tetős változata, és a 812 GTS a maranellói márka egyik legdrágább modellje lett, az alapára 336 ezer euróról indul, ami több mint 120 millió forintnak felel meg.

Meg is értjük, miért kerül ennyibe, a 6,5 literes V12-es szívómotorja ugyanis 800 lóerőre képes, amivel a világ egyik legizmosabb kabriójának számít.

Nemrég az egyik példánya vesztett elég sokat az értékéből azzal, hogy belegurult a Garda-tóba.


A tulajdonosa Sirmione egyik olyan utcájában parkolt, amely sólyában végződik, itt lehet a kisebb hajókat utánfutóról a vízre tenni. A Ferrari sofőrjének a manővere azért is érdekes, mert a 812 GTS váltóját nem olyan egyszerű üresbe tenni.

A legújabb Ferrarik duplakuplungos váltója azonnal automatikusan parkolóállásba teszi magát, amint leállítják az autót, éppen azért, hogy ne guruljon el, és külön procedúrát kell végrehajtani ahhoz, hogy üresben maradjon a váltó, például egy gépi autómosóban – már ha valakinek van szíve odavinni egy 120 milliós szuperautót.

A 812 GTS szerencsére nem merült el teljesen, de elég mélyen begurult a vízbe ahhoz, hogy trélert kelljen hívni a kimentéséhez. Szomorú látvány a vízben ácsorgó Ferrari, ami biztosan nem úszta meg kár nélkül a fiaskót, mindenesetre a tulajdonosa azzal vigasztalódhat: még mindig jobban járt, mintha sós tengervízbe merítette volna a kocsit.

https://player.hu/auto-motor-2/megusztatta-a-800-loeros-ferrarijat-a-garda-toban/