A Florida kormányzója, Ron DeSantis által fémjelzett legújabb rendelet értelmében az államban szigorúan tilos lesz a covid-vakcinációhoz kötött igazolványok használata.

Az Egyesült Államokban infektológus szakértők nemrég felvetették annak az ötletét, hogy a szabad mozgást kizárólag oltási igazolványhoz kössék, így azok, akik nem kapták meg a koronavírus elleni vakcinát, csupán élelmiszerboltba, orvoshoz és gyógyszertárba utazhatnának.

DeSantis kritikán alulinak tartotta a terveket, ezért azonnali hatállyal törvénybe iktatta, hogy Florida államban az emberi jogok megvédése érdekében tiltott cselekedetnek fog minősülni a vakcinaútlevelek alkalmazása.

“Teljesen elfogadhatatlan, hogy a kormány vagy a magánszektor kötelező jelleggel határozza meg, hogy csakis egy vakcinaigazolvánnyal térhessenek vissza az emberek a normális társadalomba” – mondta a kormányzó.

A pénteken életbe lépett rendelet szerint senki sem kötheti vakcinaútlevélhez a mindennapi életben való részvételt, legyen szó sportrendezvényről, étteremről, moziról vagy színházról.

DeSantis Twitter-bejegyzésében megerősítette a határozat létjogosultságát, egyúttal kiemelte, továbbra is elsődleges célja lesz, hogy megvédje a floridai állampolgárok alapvető emberi jogait.

A járvánnyal kapcsolatos pénzügyi enyhítési csomagra azok a vállalkozások és üzletek lehetnek jogosultak, akik betartják az új törvényt, ellenkező esetben eleshetnek a plusz juttatásoktól.

https://liner.hu/a-gyermekek-sem-usszak-meg-a-harmadik-hullamot-romaniaban/