Maszk és távolságtartás – ezek a legfontosabb szabályok, ha jövő héten kilátogatnánk a magyar körversenyre.


Május 12-én rajtol a magyar országúti kerékpáros körverseny. A Tour de Hongrie-n huszonkét csapat 132 kerékpárosa állhat rajthoz, köztük világ- és Európa-bajnokok, valamint a holland Mike Teunissen, aki viselte a Tour de France sárga trikóját is.

A szervezők tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány miatt az idei Tour de Hongrie nem lehet teljesen olyan, amilyennek szeretnék, több korlátozás is érinti a szurkolókat, ugyanis hiába a magyarországi nyitás, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szigorú protokolljának is meg kell felelni.

A rajt- és célterületek egy része teljesen el lesz zárva a szurkolók elől, így például a Kékestetőn felállított célba sem tudnak mejd felmenni a nézők. A résztvevő kerékpárosokat – akik az esemény ideje alatt úgynevezett versenybuborékban lesznek – nem szabad megközelíteni.

Az utak mellett viszont bárki megtekintheti a viadalt, szurkolhat is a versenyzőknek. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy ez esetben is viseljenek maszkot, tartsák meg a bringásoktól és egymástól a biztonságos távolságot.

https://infostart.hu/sport/2021/05/07/igy-lehet-szurkolni-a-tour-de-hongrie-n